ΔΙΕΘΝΗ

Νέες καταστροφές στην Αυστραλία: Μετά τις πυρκαγιές τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν σφοδρές χαλαζοπτώσεις και αμμοθύελλα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε απόγνωση βρίσκονται πλέον οι κάτοικοι της Αυστραλίας, καθώς, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονταν επί πάρα πολύ καιρό σε όλη τη χώρα, τώρα έρχονται αντιμέτωποι με αμμοθύελλα και σφοδρές χαλαζοπτώσεις!

Στη Μελβούρνη, πρωτεύουσα της πολιτείας Βικτώρια, σημειώθηκε χθες το βράδυ έντονη χαλαζόπτωση, ενώ σε άλλες περιοχές της ίδιας πολιτείας μαίνονται σφοδρές βροχοπτώσεις.
Και στην Καμπέρα σημειώθηκαν έντονες χαλαζοπτώσεις  με πολλά δέντρα να ξεριζώνονται. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ζήτησαν από τους πολίτες να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους σε ασφαλές σημείο και να μην τα παρκάρουν κάτω από δέντρα ή ηλεκτροφόρα καλώδια.

Η μετεωρολογική υπηρεσία κάλεσε επίσης τους κατοίκους της Νέας Νότιας Ουαλίας να προετοιμαστούν για την άφιξη καταιγίδας.
Στην πολιτεία Βικτώρια, όπου εξακολουθούν να μαίνονται πυρκαγιές, οι βροχοπτώσεις της νύκτας έγιναν δεκτές με ανακούφιση, όμως οι αρχές προειδοποίησαν για τους κινδύνους που ενδέχεται να τις συνοδεύουν, κυρίως κατολισθήσεις.
Την ίδια ώρα ένα τεράστιο σύννεφο κόκκινης σκόνης κάλυψε αρκετές πόλεις της Νέας Νότιας Ουαλίας.