ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρή από πυροβολισμούς 8χρονη στην Ατλάντα

Την αγανάκτηση της δημάρχου της Ατλάντα προκάλεσε η είδηση ότι ένα 8χρονο κορίτσι τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμούς το Σάββατο κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε πριν λίγες εβδομάδες ο Ρεϊσάρντ Μπρουκς, ένας ακόμη θάνατος μαύρου πολίτη που εξόργισε τις ΗΠΑ.

Το βράδυ της Κυριακής μάλιστα το αστυνομικό τμήμα της Ατλάντας ανακοίνωσε ότι ένας ακόμη άνδρας σκοτώθηκε ενώ δύο άλλοι τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών ελάχιστα μέτρα μακριά από το σημείο που έχασε τη ζωή του ο Μπρους, όταν προσπάθησε να διαφύγει της αστυνομικής σύλληψης.

Η Σεκόρια Τέρνερ, μόλις 8 ετών, πυροβολήθηκε σε δρόμο της Ατλάντα την ώρα που επέβαινε σε όχημα μαζί με τη μητέρα της και ένας ενήλικα φίλο τους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο οδηγός επιχείρησε να μπει σε ένα πάρκινγκ όπου μια ομάδα ανθρώπων είχαν στήσει οδοφράγματα. Κάποιος από την ομάδα άνοιξε πυρ κατά του οχήματος με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα το κορίτσι.

«Σας παρακαλώ να τιμήσετε τη ζωή αυτού του παιδιού. Σας παρακαλώ, αν γνωρίζετε ποιος το έκανε, σας ζητώ να τον αποκαλύψετε», δήλωσε η δήμαρχος της Ατλάντα Κέισα Λανς Μπότομς προσθέτοντας:

«Πολεμάμε τον εχθρό από μέσα όταν πυροβολούμε ο ένας τον άλλον στους δρόμους. Σκοτώσατε ένα παιδί. Και ο δράστης δεν ήταν ένας. Ήταν τουλάχιστον δύο», τόνισε η δήμαρχος, η οποία κάλεσε όποιον γνωρίζει να δώσει πληροφορίες για τον θύτη ή τους θύτες.