ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρή η κόρη του Ουζμπέκου Προέδρου. Τη δηλητηρίασαν;

Τραγικό θάνατο βρήκε μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, η Γκουλνάρα Καρίμοβα, κόρη του πρώην Ουζμπέκου προέδρου, καθώς σύμφωνα με τις Αρχές τη δηλητηρίασαν. 

Όπως επισημαίνει πηγή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας του Ουζμπεκιστάν "Η Γκουλνάρα Καρίμοβα, πέθανε", προβάλλοντας ως αιτία θανάτους της 44χρονης καλλονής τη δηλητηρίαση.

Παρόλα αυτά, δεν παρέχεται καμία άλλη πληροφορία για τον θάνατο της ζάπλουτης γυναίκας, η οποία ήταν παντρεμένη με τον Αμερικανό επιχειρηματία Mansur Maqsudi, ο οποίος κατέχει εργοστάσιο εμφιάλωσης της Coca-Cola στην Τασκένδη.

Την εξαφάνισή της συνόδευσαν πολλές φήμες που την ήθελαν κλεισμένη, κατόπιν εντολή του πατέρα της, σε ψυχιατρείο, ενώ κατά άλλους βρίσκονταν σε κατ' οίκον περιορισμό. Παράλληλα, υπήρχαν και εκείνοι που ισχυρίζονταν πως η 44χρονη καλλονή ζούσε στο Ισραήλ μετά τον θάνατο του πατέρα της.

Ο πατέρας της Ισλάμ Καρίμοφ κυβερνούσε τη χώρα από τη στιγμή της ανεξαρτησίας της το 1991 έως τον θάνατό του στις αρχές του έτους.

Πάντως, ανώνυμη πηγή αποκαλύπτει πως η Καρίμοβα φοβόταν για τη ζωή της και των παιδιών της, που ζούσαν στο Λονδίνο και είχε αποφασίσει να έρθει σε επικοινωνία με δημοσιογράφους.

Ωστόσο, οι παραπάνω φήμες δεν επιβεβαιώνονται, ούτε απορρίπτονται από τις Αρχές της χώρας, οι οποίες δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα.