ΔΙΕΘΝΗ

Νεκροί αστυνομικοί στην Ονδούρα – Η συμμορία ελευθέρωσε τον αρχηγό της

Εκτός φυλακής βρίσκεται πλέον ο Αλεξάντερ Μεντόσα «Ελ Πόρκι», αρχηγός της συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13) στην Ονδούρα, μετά από έφοδο μελών της συμμορίας σε φυλακή της χώρας.

Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ισάριθμοι τραυματίστηκαν από πυρά μελών της εξαιρετικά βίαιης συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13) που απελευθέρωσαν έναν από τους ηγέτες της ενώ μεταγόταν σε δικαστήριο, γνωστοποίησαν οι αρχές.
Η έφοδος μελών της MS-13, που φόραγαν στολές του στρατού και της αστυνομίας, έγινε καθώς ο Αλεξάντερ Μεντόσα, γνωστός με το ψευδώνυμο «Ελ Πόρκι», μεταγόταν για μια ακροαματική διαδικασία στην πόλη Ελ Προγκρέσο, περίπου 140 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα.
Τα περίπου είκοσι μέλη της συμμορίας, κινούμενα με αυτοκίνητα, άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης, σκοτώνοντας τέσσερις και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις που φρουρούσαν τον κρατούμενο ή φύλασσαν το δικαστήριο.
Ο Μεντόσα, που έχει καταδικαστεί να εκτίσει 20 χρόνια για τη δολοφονία δύο εισαγγελέων και συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2015, μπόρεσε να διαφύγει κατά τη διάρκεια της επίθεσης.