ΔΙΕΘΝΗ

Νεκροί και καταστροφές από τις πλημμύρες στην Κίνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουλάχιστον 30 νεκροί στο Πεκίνο από τις φονικές πλημμύρες που πλήττουν την πρωτεύουσα της Κίνας, ενώ πάνω από 80.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα, «συνολικά 80.322 πολίτες εκτοπίστηκαν» εξαιτίας των πλημμυρών, ανέφερε από την πλευρά της μέσω WeChat η τοπική εφημερίδα Ημερησία του Πεκίνου.


Το κινέζικο μέσο ενημέρωσης αναφέρθηκε σε «συνεχιζόμενες εξαιρετικά ισχυρές βροχοπτώσεις», που προκάλεσαν «σοβαρές καταστροφές», διευκρινίζοντας ότι στον τομέα της Μιγιούν, στο βορειοανατολικό τμήμα του δήμου του Πεκίνου, καταγράφεται ο πιο βαρύς απολογισμός.

Έκανε ακόμη λόγο για περίπου δέκα δρόμους που αποκλείστηκαν και πάνω από 130 χωριά που δεν έχουν ρεύμα.


Οι έντονες βροχοπτώσεις ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο και εντάθηκαν γύρω από το Πεκίνο και τις κοντινές επαρχίες τη Δευτέρα, με την κινεζική πρωτεύουσα να δέχεται βροχοπτώσεις έως και 543,4 χιλιοστά στις βόρειες περιοχές της, σύμφωνα με το Xinhua.