ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός ο 18χρονος που άνοιξε πυρ στο Πανεπιστήμιο της Ρωσίας! Εικόνες σοκ από το μακελειό (ΒΙΝΤΕΟ)

Παγκόσμιο σοκ προκαλούν οι εικόνες από το πανεπιστήμιο στη Ρωσία, όπου ένας 18χρονος άνοιξε πυρ αφήνοντας 8 νεκρούς και 10 τραυματίες. Τα βίντεο από την επίθεση που κάνουν το γύρο του κόσμου σοκάρουν, με τους φοιτητές και τους εργαζομένους σε απόγνωση, να πηδούν από τα παράθυρα του κτιρίου για να σωθούν.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ ο δράστης της επίθεσης φέρεται να είναι ο 18χρονος Timur Bekmansurov, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Ο νεαρός φέρεται να έχει αφήσει σημείωμα πριν την επίθεση, στο οποίοαναφέρει ότι μισεί τον εαυτό του αλλά θέλει να βλάψει όλους όσους μπαίνουν στο δρόμο του.
«Αποφάσισα για την ημερομηνία, τις 20 Σεπτεμβρίου. Ενώ προσπαθώ να μελετήσω τα περάσματα μεταξύ των κτιρίων, το όφελος από αυτό είναι η εφαρμογή τους με ένα λεπτομερές σχέδιο της πανεπιστημιακής επικράτειας.
Μισώ τον εαυτό μου, αλλά θέλω να βλάψω όλους όσους μπαίνουν στο δρόμο μου. Το κουδούνισμα έγινε ακόμα πιο δυνατό, σαν μια μέγγενη να σφίγγει το κεφάλι μου. Η αίσθηση ότι όλα γύρω είναι απλά ένα όνειρο δεν φεύγει. Δεν βλέπω λόγο να γράψω κάτι άλλο. Στο τέλος, μπορώ να πω ότι δεν είμαι ο πρώτος και πολύ μακριά από τον τελευταίο. Δεν θα σωθείτε από την απαγόρευση των όπλων, θα σκοτωθείτε από αυτοκίνητα, βόμβες, μαχαίρια, όλα όσα έρχονται στο χέρι. Άνθρωποι σαν εμένα θα καταστρέψουν τα πάντα γύρω σας», φέρεται να λέει στο σημείωμα πριν την πράξη του.


Ο δράστης μετά την επίθεση, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, κλείστηκε σε ένα δωμάτιο του Πανεπιστημίου. Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι ο ένοπλος δράστης σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς που κλήθηκαν να επέμβουν.
Στο πανεπιστήμιο του Περμ, το οποίο βρίσκεται περίπου 1.300 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, επικράτησαν σκηνές πανικού. Ο 18χρονος, ο οποίος ήταν επίσης φοιτητής στο εν λόγω πανεπιστήμιο εισέβαλε οπλισμένος ανοίγοντας αδιάκριτα πυρ και σκορπώντας τον τρόμο.