ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός ο πρέσβης της Κύπρου στη Ρουμανία – «Ύποπτο» χαρακτηρίζει η αστυνομία τον θάνατό του

Ύποπτος χαρακτηρίζεται από τις αρχές της Ρουμανίας ο θάνατος του πρέσβη της Κύπρου στη χώρα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του.

Ο Φίλιππος Κρητιώτης βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Βουκουρέστι και η αστυνομία της χώρας  ανακοίνωσε πως ξεκίνησε έρευνα σχετικά με «τον ύποπτο», όπως τον χαρακτηρίζει, θάνατο του διπλωμάτη.
Σύμφωνα με πρώτα στοιχεία, ο διπλωμάτης είχε καρδιακά προβλήματα, αλλά η ακριβής αιτία θανάτου θα καθοριστεί μετά από νεκροψία.
Τον θάνατο του διπλωμάτη ανακοίνωσε επισήμως και το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου.
«Είναι με βαθιά θλίψη και συγκίνηση που αποχαιρετούμε τον εκλεκτό συνάδελφο, Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι, Φίλιππο Κρητιώτη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, τα χαράματα της Κυριακής. Ο Φίλιππος Κρητιώτης υπήρξε μέλος της Διπλωματικής μας Υπηρεσίας για είκοσι επτά χρόνια και υπηρέτησε με συνέπεια και ζήλο, μεταξύ άλλων, ως Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία και Πρέσβης της Κύπρου στην Φινλανδία και την Ρουμανία. Διακρινόταν για την ευγένεια, την εργατικότητα και το ήθος του. Ήταν αγαπητός ανάμεσα στους συναδέλφους του και η προσφορά του αξιέπαινη και πολύπλευρη», αναφέρει.