ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός σε τροχαίο ο σκιτσογράφος που προκάλεσε ζωγραφίζοντας τον Μωάμεθ σε σώμα σκύλου

Σε τροχαίο δυστύχημα στη Σουηδία έχασε τη ζωή του ο σκιτσογράφος Λαρς Βιλκς, ο οποίος το 2007 είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων όταν είχε ζωγραφίσει τον Μωάμεθ σε σώμα σκύλου και είχε γίνει στόχος επίθεση στην Κοπεγχάχη το 2015.

Η αστυνομία της Σουηδίας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τον θάνατο του 75χρονου σουηδού σκιτσογράφου και των δύο αστυνομικών στο τροχαίο δυστύχημα στο νότιο τμήμα της βορειοευρωπαϊκής χώρας, ενώ αποκλείει την υπόθεση να επρόκειτο για κάτι άλλο πέρα από δυστύχημα.

«Διενεργείται έρευνα, όπως σε οποιοδήποτε τροχαίο. Καθώς ενεπλάκησαν δύο αστυνομικοί, διενεργείται επίσης έρευνα από ειδική διεύθυνση της εισαγγελίας», διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν κάποιο άλλο σενάριο, πέραν αυτού του δυστυχήματος, ο εκπρόσωπος έδωσε αρνητική απάντηση. «Η έρευνα θα είχε πάρει διαφορετική κατεύθυνση σε αυτή την περίπτωση», διαβεβαίωσε.

Το δυστύχημα έγινε χθες το απόγευμα στον αυτοκινητόδρομο E4, κοντά στην κοινότητα Μάρκαριντ, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο σκιτσογράφος και οι αστυνομικοί συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό που κινείτο στο αντίθετο ρεύμα.

Και τα δύο οχήματα πήραν φωτιά «μετά τη σύγκρουση».