ΔΙΕΘΝΗ

Νέο βίντεο από την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ένα νέο βίντεο από την στιγμή της εισβολής των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου δημοσιοποίησαν οι Δημοκρατικοί.

Σε αυτό, εμφανίζονται τόσο ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς όσο και οι Γερουσιαστές Μιτ Ρόμνι και Τσακ Σάμνερς να φυγαδεύονται την τελευταία στιγμή,προτού βρεθούν αντιμέτωποι με το εξαγριωμένο πλήθος.

Οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, δείχνει τον τότε Αντιπρόεδρο Πενς να απομακρύνεται την ώρα που οι διαδηλωτές, λίγα μόλις μέτρα, μακριά ζητούν «κρεμάλες».

Τις τρομακτικές σκηνές συμπληρώνουν ένας αστυφύλακας που κραυγάζει από πόνο παγιδευμένος ανάμεσα στο πλήθος και μία πόρτα.

Σε μία ακόμη τρομακτική σκηνή, η οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ, Άσλι Μπάμπιτ, προσπαθεί να σκαρφαλώσει μέσα από ένα σπασμένο παράθυρο προτού πέσει νεκρή από τα πυρά των αστυνομικών του Καπιτωλίου.

Όσον αφορά στον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή Μιτ Ρόμνι, οι εσωτερικές κάμερες ασφαλείας τον συλλαμβάνουν να κατευθύνεται «ανύποπτος» προς την κατεύθυνση του όχλου.

Τον διασώζει, την έσχατη ώρα, ο αστυνομικός του Καπιτωλίου Γιουτζίν Γκούντμαν που τον αναγκάζει να αλλάξει κατεύθυνση.

Δίκη Τραμπ: «Είχε φυτέψει τον σπόρο της επίθεσης στο Καπιτώλιο πολύ πριν»

Την ίδια στιμή σε πλήρη εξέλιξη, είναι η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, με τους Δημοκρατικούς να ισχυρίζονται ότι είχε φυτέψει τον σπόρο της επίθεσης στο Καπιτώλιο πολύ πριν από τις 6 Ιανουαρίου, με τους ψευδείς ισχυρισμούς του ότι του «έκλεψαν» τη νίκη στις προεδρικές εκλογές.

«Ο Τραμπ συνειδητοποίησε την περασμένη άνοιξη ότι μπορεί να έχανε τις εκλογές του Νοεμβρίου και άρχισε να φυτεύει τον σπόρο του θυμού στους υποστηρικτές του, λέγοντας ότι θα έχανε μόνο αν του έκλεβαν» τη νίκη, είπε ο βουλευτής Τζόζεφ Νέγκιουζ.

«Για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας και να αποτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να καταδικαστεί», πρόσθεσε.

Παράλληλα, κατά τη χθεσινή ημέρα της διαδικασίας, η ομάδα των κατηγόρων τόνισε κατ’ επανάληψη την απειλή που αντιμετώπισε ο Μάικ Πενς.

Ο Τραμπ είχε κατ’ επανάληψη υποστηρίξει ότι ο Πενς είχε τη δυνατότητα να σταματήσει την διαδικασία έγκρισης των εκλογικών αποτελεσμάτων, γεγονός που στοχοποίησε τον πρώην αντιπρόεδρο στα μάτια του πλήθους:

«Ο όχλος έψαχνε τον αντιπρόεδρο Πενς» δήλωσε η Στέισι Πλάσκετ περιγράφοντας τη σκηνή του βίντεο που εμφανίζει το πλήθος να φωνάζει: «Κρεμάστε τον Μάικ Πενς!» και να αναζητεί εν εξάλλω την Νάνσι Πελόζι.

Πηγή: topontiki.gr