ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Ο εφιάλτης επιστρέφει! Συνεχίζει να… εισάγει κορωνοϊό η Κίνα

Συνεχίζονται για ακόμα μία μέρα να καταγράφονται εισαγόμενα κυρίως κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα, χώρα από την οποία ξεκίνησε το Δεκέμβριο ο εφιάλτης της πανδημίας.

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ενημερώθηκε για 44 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο.

Τα κρούσματα μειώθηκαν ελαφρά από 49 την προηγούμενη ημέρα, ωστόσο αυξήθηκαν τα εισαγόμενα, καθώς τα περισσότερα (31) «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται στον εντοπισμό ανθρώπων που έχουν προσβληθεί μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν στην επικράτεια από το εξωτερικό. Τα υπόλοιπα 13 ήταν περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης και διαγνώστηκαν όλα στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων. Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Συνολικά 52 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν κι έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται 794, οι 44 σε σοβαρή κατάσταση. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.712 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.