ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Ο «εφιάλτης» του κορωνοϊού επιστρέφει στη Βρετανία! Δραματική αύξηση των κρουσμάτων

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία, καθώς αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ το τελευταίο 24ωρο, 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Την τελευταία μέρα στη Βρετανία καταγράφηκαν  40.701 μέσα σε 24 ώρες, αριθμός που αποτελεί τον μεγαλύτερο κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο μήνα.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Βρετανία ανέρχεται σε 137.417 νεκρούς επί συνόλου 8.046.390 καταγεγραμμένων μολύνσεων. Ο απολογισμός των θυμάτων περιλαμβάνει μόνο πρόσωπα τα οποία απεβίωσαν μέσα σε χρονικό διάστημα 28 ημερών αφότου διαγνώστηκε πως είχαν μολυνθεί από τον ιό.

Στα νοσοκομεία της Βρετανίας νοσηλεύονταν χθες 6.817 ασθενείς με την COVID-19.

Τα δεδομένα ανακοινώθηκαν ενώ οι χώρες που βρίσκονται στη λεγόμενη «κόκκινη λίστα», κάτι που σημαίνει πως στους ταξιδιώτες που προέρχονται από αυτές επιβάλλονται υποχρεωτικά περιορισμοί, μειώθηκαν σε μόλις επτά (Παναμάς, Κολομβία, Βενεζουέλα, Περού, Ισημερινός, Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία).

Πάνω από το 85% των Βρετανών άνω των 12 ετών έχει λάβει μια δόση εμβολίου, ενώ πάνω από το 78% έχει λάβει και τη δεύτερη, κατά τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία για την πορεία της εθνικής εκστρατεία ανοσοποίησης. Πρακτικά όλα τα περιοριστικά μέτρα έχουν αρθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.