ΔΙΕΘΝΗ

O Ερντογάν κατά της Ελλάδας από τα κατεχόμενα: Οι «ανούσιοι» εξοπλισμοί είναι επικίνδυνοι

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρώτη επίσκεψή του στην Κύπρο μετά την επανεκλογή του.

«Αν κάποιοι θέλουν να αποτρέψουν την ειρήνη στο Αιγαίο θα πρέπει να εφαρμόσουμε άλλες πολιτικές» δήλωσε πριν από λίγο από τα κατεχόμενα ο Ταγίπ Ερντογάν, σε κοινή συνέντευξη με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.

‘’Όσοι επιδίδονται σε ανούσιες εξοπλιστικές δραστηριότητες θα πρέπει να υπολογίζουν προσεκτικά τους κινδύνους που θα επιφέρουν αυτές οι δραστηριότητες’’ ανέφερε παράλληλα, «φωτογραφίζοντας» την Ελλάδα.

‘’Ο οδικός μας χάρτης είναι σαφής, αυτός ο οδικός χάρτης έχει δείκτη την ειρήνη. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από αυτές τις θάλασσες παρά μόνο η ειρήνη’’ δήλωσε ο Ερντογάν.

‘’Πάνω από μισός αιώνας (στην Κύπρο) χάθηκε λόγω των ασυμβίβαστων και μαξιμαλιστικών προσεγγίσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς. Κανείς δεν αντέχει να χάσει άλλα 50 χρόνια’’ ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

‘’Οι Τουρκοκύπριοι δεν ήταν ποτέ μειονότητα’’, είπε ακόμα ο Ερντογάν. ‘’Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να υποστηρίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Βόρειας Κύπρου’’ δήλωσε.

 

Πηγή: skai.gr