ΔΙΕΘΝΗ

Ο… Ιντιάνα Τζόουνς «κυνηγά» τον Τραμπ!

Σφοδρή κριτική ενάντια στον Τραμπ και άλλους παγκόσμιους ηγέτες «που αρνούνται ή δυσφημίζουν την επιστήμη» άσκησε από το Ντουμπάι ο Χάρισον Φορντ, στην ομιλία που εκφώνησε την τελευταία ημέρα του συνεδρίου της ΜΚΟ World Government Summit.

Ο διάσημος ηθοποιός κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο, αν και απέφυγε να τον κατονομάσει, ότι προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία του και το status quo, στρέφεται κατά της επιστήμης και κάνει λόγο για συνομωσίες, π.χ. στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

«Πολλοί ηγέτες ανά το κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μου, αρνούνται ή δυσφημίζουν την επιστήμη προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία και να διατηρήσουν το status quo. Βρίσκονται όμως στην λάθος πλευρά της ιστορίας», υπογράμμισε ο 76χρονος ηθοποιός.

Ο δημοφιλής ηθοποιός κάλεσε τις κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο να αυξήσουν τα μέτρα που λαμβάνουν κατά της κλιματικής αλλαγής, προκειμένου να σωθούν οι ωκεανοί του πλανήτη.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα ειρωνευτεί με αναρτήσεις του στο Twitter τα ευρήματα και τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων σχετικά με την άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας και το λιώσιμο των πάγων. Μόλις πριν από 10 μέρες, με ένα tweet του ο 72χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ χλεύασε ξανά τους ερευνητές, με αφορμή το κύμα σφοδρού ψύχους που έπληττε τη χώρα του.

«Στα όμορφα Μεσοδυτικά, η αίσθηση ψύχους (η θερμοκρασία την οποία αισθάνεται ο ανθρώπινος οργανισμός υπό την επίδραση χαμηλών θερμοκρασιών και παρουσία ανέμου) φτάνει τους -50 βαθμούς Κελσίου, το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία. Τις επόμενες μέρες το κρύο αναμένεται να χειροτερεύσει. Οι άνθρωποι δεν αντέχουν να βρίσκονται έξω ούτε καν για λίγα λεπτά. Τι διάολο συμβαίνει με την Κλιματική Αλλαγή; Σε παρακαλώ, γύρνα πίσω γρήγορα! Σε χρειαζόμαστε!» έγραψε στην ανάρτησή του ο Τραμπ.