ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κιμ επιθεωρεί άσκηση εκτόξευσης πυραύλων με στόχο τη Σεούλ!

Βίντεο με την επιθεώρηση που έκανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε άσκηση εκτόξευσης πυραύλων από πολλαπλούς εκτοξευτήρες που έχουν σχεδιαστεί να στοχεύσουν την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ, έδωσε στη δημοσιότητα το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε μια ημέρα μετά τις ανακοινώσεις από Νότια Κορέα και Ιαπωνία ότι εντόπισαν ασκήσειεις πολλαπλών βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς προς την θαλάσσια περιοχή των ανατολικών ακτών τους.

Από την πλευρά της η Πιονγιάνγκ υποστηρίζει ότι οι πολλαπλοί εκτοξευτές που δοκιμάστηκαν τη Δευτέρα έχουν την ικανότητα να φέρουν και πυραύλους με τακτικές πυρηνικές κεφαλές.

Στο βίντεο από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA) έχει καταγραφεί η ταυτόχρονη εκτόξευση τουλάχιστον έξι πυραύλων.


«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να εντυπωσιάσουμε ακόμα περισσότερο τους εχθρούς μας για την περίπτωση να υπάρξει ένοπλη σύγκρουσή ή να ξεσπάσει πόλεμος ώστε να καταλάβουν ότι δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν τις καταστροφικές συνέπειες» μετέδωσε το KCNA