ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λευκός Οίκος έβαλε τα γιορτινά του για τα Χριστούγεννα

Δεκάδες χριστουγεννιάτικα δέντρα, τεράστια πλαστικά διακοσμητικά δώρα και γλυκά, το έλκηθρο του Άι Βασίλη να κρέμεται στον διάδρομο. Τα Χριστούγεννα έφτασαν και στον Λευκό Οίκο που στολίστηκε με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια από την πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν, η οποία ήθελε όσοι τον επισκέπτονται κατά τη διάρκεια των εορτών να αισθάνονται ξανά σαν παιδιά.

«Κάθε δωμάτιο έχει σχεδιαστεί για να αποτυπώσει αυτή την αγνή, αφιλτράριστη χαρά και φαντασία», ώστε οι επισκέπτες «να δουν αυτή την εποχή του χρόνου μέσα από τα θαυμαστά, αστραφτερά μάτια των παιδιών», δήλωσε την Δευτέρα. Περίπου 100.000 επισκέπτες αναμένονται για τις γιορτές.

Η Τζιλ Μπάιντεν δήλωσε ότι ήταν «τόσο καταπληκτικό» να βλέπει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κορυφή της εισόδου της Ανατολικής Πτέρυγας όταν επέστρεψαν το βράδυ της Κυριακής, αφού πέρασαν τις διακοπές των Ευχαριστιών στο Ναντάκετ της Μασαχουσέτης.

«Όταν ο Τζο και εγώ το είδαμε χθες το βράδυ, απλά μαγνητιστήκαμε», είπε.

Το ιδιόρρυθμο σύνολο υπερμεγέθων διακοσμήσεων έχει ως στόχο να εμπνεύσει τα συναισθήματα δέους και θαυμασμού που βάζουν τα παιδιά σε χαρούμενη διάθεση κατά τη διάρκεια των διακοπών, δήλωσαν οι βοηθοί του Λευκού Οίκου.

Την Τετάρτη, η πρώτη κυρία θα παρουσιάσει ένα παγοδρόμιο στα γρασίδια του Λευκού Οίκου.

Οι οικογένειες της Εθνικής Φρουράς, οι οποίες συνόδευσαν την πρώτη κυρία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Joining Forces για τη στήριξη των στρατιωτικών οικογενειών, ήταν μεταξύ των πρώτων μελών του κοινού που είδαν τις διακοσμήσεις. Τα παιδιά αυτών και άλλων στρατιωτικών οικογενειών παρακολούθησαν επίσης μια παράσταση από το καστ της βορειοαμερικανικής περιοδείας του μιούζικαλ της Disney «Frozen».

Ένα από τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δέντρα που βλέπουν οι επισκέπτες μετά την είσοδό τους στον Λευκό Οίκο είναι διακοσμημένο με ξύλινα χρυσά στολίδια με αστέρια, στα οποία είναι χαραγμένα τα ονόματα των πεσόντων μελών των υπηρεσιών.

Το επίσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λευκού Οίκου, ένα έλατο Fraser ύψους 5,6 μέτρων (18,5 πόδια), στέκεται στη συνηθισμένη του θέση στο Μπλε Δωμάτιο. Το ογκώδες δέντρο αναδεικνύει χαρούμενες σκηνές, τοπία και γειτονιές από όλη τη χώρα. Ένα τρενάκι παιχνιδιών τρέχει γύρω από τη βάση του.