ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Ο πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με ιερέα θετικό στον κορωνοϊό

Έντονη ανησυχία επικρατεί στο Βατικανό, καθώς, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο πάπας Φραγκίσκος πιθανόν να έχει εκτεθεί στον κορωνοϊό καθώς ιερέας, με τον οποίο και συναντήθηκε από κοντά, μολύνθηκε από τη νόσο Covid-19.

Ο 72χρονος Adolfo Tito Yllana, Φιλιππίνος ιερέας της Καθολικής Εκκλησίας που εργάζεται στη διπλωματική υπηρεσία της Αγίας Έδρας, στην Αυστραλία από το 2015, είχε κατ’ιδίαν συνάντηση στο Βατικανό, στις 6 Οκτωβρίου, με τον ποντίφικα.

Οι Αρχές στην Αυστραλία, χωρίς να αποκαλύπτουν ταυτότητα, είπαν ότι διπλωμάτης που ταξίδεψε για το Σίδνεϊ, στις 9 Οκτωβρίου, ήταν φορέας του κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής το Βατικανό δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Οι προβληματισμοί, πάντως, άρχισαν να γίνονται φανεροί αυτήν την εβδομάδα κατά την οποία ο 83χρονος ποντίφικας εμφανίστηκε για πρώτη φορά με μάσκα.

Είχε επικριθεί για τις εμφανίσεις του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου όπως φαίνεται δεν τηρούσε τις κοινωνικές αποστάσεις ούτε φορούσε μάσκα.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συγκαταλέγεται στις ευπαθείς ομάδες λόγω της ηλικίας, του βάρους και της παιδικής ασθένειας που είχε περάσει και η οποία είχε πλήξει μέρος του πνεύμονά του.