ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τούρκος αντιναύαρχος που λέει πως είμαστε πολύ… τεμπέληδες για να τους πολεμήσουμε!

Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί επανέρχεται για ακόμα μία φορά με προκλητικές δηλώσεις ενάντια τόσο της Ελλάδας όσο και του στρατού της.

Ο αντιναύαρχος, ο οποίος σημειωτέον έχει αποστρατευθεί λόγω και της κόντρας που είχε με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ,  κλήθηκε αυτή την φορά να σχολιάσει την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας και τον εξοπλισμό της χώρας μας ο οποίος αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στο TVNET ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, εμπνευστής του δόγματος «Γαλάζιας Πατρίδας» και εμπνευστής του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, έδωσε ρεσιτάλ προκλητικότητας σημειώνοντας πως «δεν είναι δυνατόν, κράτη όπως η Ελλάδα, που είναι τεμπέληδες και δεν σκέφτονται τίποτε άλλο πέρα από τα λεφτά και τις διακοπές, να μας πολεμήσουν».

Αναφερόμενος στην αποστροφή του πρωθυπουργού στην συζήτηση στην Βουλή πως με την ελληνογαλλική συμφωνία η χώρα μας θα έχει στο πλευρό της την μόνη πυρηνική δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Γιαϊτζί μίλησε για «διεθνές έγκλημα».

Όπως ισχυρίστηκε, «η Τουρκία θα πρέπει να το χρησιμοποιήσει αυτό πολύ καλά. Με άλλα λόγια απειλούν άλλες χώρες με την χρήση πυρηνικής ενέργειας. Θα πρέπει να γίνει διαμαρτυρία και να τεθεί στον ΟΗΕ αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα».