ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ αύξησε τις αμυντικές δαπάνες και τώρα εξήγγειλε την μείωσή τους!

Τις αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ, τις οποίες είχε αυξήσει κατά πολύ το 2017, όταν ανέλαβε την προεδρία της χώρας, εξήγγειλε ότι θα μειώσει ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τους προκατόχους του πως επέτρεψαν ο αμερικανικός στρατός να αποδυναμωθεί

Ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι θα επιδιώξει να μειώσει τα κόστη για την άμυνα στους μελλοντικούς προϋπολογισμούς της κυβέρνησής του, έπειτα από τη ραγδαία αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των ΗΠΑ τα πρώτα του δυόμισι χρόνια στην εξουσία.
Η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, αναμένεται να ψηφίσει εντός της εβδομάδας επί του προϋπολογισμού που προωθεί ο Τραμπ και προβλέπει αμυντικές δαπάνες 738 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ εκτοξεύει το έλλειμμα του ομοσπονδιακού κράτους σε σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.
«Πλέον έχουμε πολύ ισχυρό στρατό. Πολύ πιο ισχυρό, έπειτα από αυτόν τον τελευταίο προϋπολογισμό. Σε κάποιο σημείο, πολύ σύντομα, θα μπορέσω να κάνω περικοπές. Αλλά έπρεπε να ανοικοδομήσουμε τον στρατό μας», τόνισε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο τηλεοπτικό δίκτυο C-Span.


Ωστόσο πολλοί Ρεπουμπλικάνοι, μολονότι γενικά τάσσονται υπέρ της αύξησης των στρατιωτικών δαπανών, επικρίνουν την υπερδιόγκωση του ελλείμματος και του χρέους, που χαρακτηρίζουν δημοσιονομικά ανεύθυνη πολιτική.
ην περασμένη εβδομάδα η Βουλή των Αντιπροσώπων —την ελέγχουν οι Δημοκρατικοί— ενέκρινε τον προϋπολογισμό, καθώς προβλέπει επίσης μια αύξηση των δαπανών για κοινωνικά προγράμματα.