ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ έτοιμος να διεκδικήσει ξανά την προεδρία το 2024

Έτοιμος να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία στις εκλογές του 2024 φέρεται ο τέως Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με τον ρεπουμπλικανό πολιτικό και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζιμ Τζόρνταν.

«Ο πρόεδρος Τραμπ θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα» δήλωσε ο γερουσιαστής σε ένα κλιπ που κυκλοφόρησε από την δημοσιογράφο Λόρεν Γουίνδσορ. «Έτσι νομίζεις;» τον ρωτούν. «Το γνωρίζω, του μίλησα χθες» απάντησε ο Τζόρνταν μιλώντας σε μία εκδήλωση των ρεπουμπλικανών στην Αϊόβα.

«Είναι έτοιμος να το ανακοινώσει μετά από όλη αυτήν την τρέλα στο Αφγανιστάν» είπε ο Τζόρνταν. Πάντως, η πλευρά του πολιτικού αμφισβήτησε τα λόγια του, με τη δημοσιογράφο να δημοσιεύει κομμάτια του βίντεο, ενώ προανήγγειλε και συνέχεια του κλιπ.

Την ίδια ώρα, ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ Τζέισον Μίλερ δήλωσε ότι είναι θετικός στο να διεκδικήσει εκ νέου τον Λευκό Οίκο. «Θα μπορούσα να πω κάπου μεταξύ 99%-100%. Νομίζω ότι σίγουρα θα τρέξει για το 2024» ανέφερε.

Κλειστά τα χαρτιά του κρατά ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι νομικά δεν του επιτρέπεται να πει αν θα τρέξει. Μιλώντας τον Αύγουστο στο Fox News είχε πει ότι «οι νόμοι για την χρηματοδότηση της καμπάνιας είναι απίστευτα πολύπλοκοι και χαζοί και δεν του επιτρέπεται να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα». Ωστόσο, ανέφερε: «Θα μου άρεσε να το απαντήσω. Αλλά αφήστε με να το θέσω με άλλον τρόπο, νομίζω ότι θα ήσασταν χαρούμενος και πολλοί φίλοι μας θα ήταν».