ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ «τα βάζει» με το κίνημα Black Lives Matter – Ποιον κατηγορεί για «προδοσία»

Εναντίον του κινήματος Black Lives Matter τοποθετείται ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας έναν από τους ηγέτες του για «προδοσία».
Ο αμερικανός πρόεδρος, ανήρτησε σχόλιο στο Twitter αναφερόμενος σε σχόλια του Χοκ Νιούσομ, ηγετικού στελέχους της οργάνωσης Black Lives Matter («Οι ζωές των μαύρων μετράνε») κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.
Ο Νιούσομ έκρινε πως οι πρόσφατες διαδηλώσεις οδήγησαν σε ειλικρινή πολιτικό διάλογο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων στην αστυνομία αλλά και στη σύλληψη αστυνομικών που διέπραξαν καταχρήσεις. Απέφυγε όμως να καταδικάσει τα επεισόδια.
«Έχω πει (…) αν ετούτη η χώρα δεν μας δώσει αυτό που θέλουμε, τότε θα κάψουμε αυτό το σύστημα και θα το αντικαταστήσουμε», δήλωσε ο ακτιβιστής. «Θα μπορούσα να μιλάω μεταφορικά. Θα μπορούσα να μιλάω κυριολεκτικά. Είναι ζήτημα ερμηνείας».
Αντιδρώντας στη δήλωση αυτή του Νιούσομ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που προτιμά πως «Αυτό είναι προδοσία, στάση, εξέγερση!», προτού κάνει μια δεύτερη ανάρτηση με τη φράση «νόμος & τάξη» με όλα τα γράμματα κεφαλαία.