ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τζόνσον ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τη Βασίλισσα!

H Nτάουνινγκ Στριτ ζήτησε συγγνώμη από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ για τα δύο πάρτι που πραγματοποιήθηκαν στην πρωθυπουργική κατοικία, πριν από την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου.

Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 16 Απριλίου του 2021 και συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Daily Mail», φέρνοντας σε δεινή θέση τον Μπόρις Τζόνσον.

Η κυβέρνηση Τζόνσον αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ μετά την ακόμη σοβαρότερη αποκάλυψη περί πραγματοποίησης δύο ταυτόχρονων πάρτι σε διαφορετικά σημεία της πρωθυπουργικής κατοικίας, την ημέρα πριν την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, με τη χώρα σε πένθος και τη βασίλισσα Ελισάβετ να συγκινεί τον βρετανικό λαό με τη στάση της.

Οι νέες αποκαλύψεις, και μάλιστα από τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Telegraph, αφορούν σε δύο πάρτι με ποτά εν μέσω περιορισμών κατά του κορωνοϊού τον περασμένο Απρίλιο στον αριθμό 10 της Οδού Ντάουνινγκ, έστω και χωρίς την παρουσία του ίδιου του κ. Τζόνσον.

Στις 16 Απριλίου, όταν έγιναν τα πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία, υπήρχε απαγόρευση συγκέντρωσης ατόμων σε κλειστούς χώρους, ενώ την επόμενη μέρα έγινε εν μέσω εθνικού πένθους η κηδεία του από ημέρες νεκρού συζύγου της βασίλισσας. Ο Μπόρις Τζόνσον βρισκόταν στην εξοχική του κατοικία.

Ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Τζέιμς Σλακ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει συγγνώμη για τα περιστατικά, για τα οποία αναλαμβάνει και την πλήρη ευθύνη, κατά τρόπον ώστε να φύγει οποιαδήποτε κηλίδα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.