ΔΙΕΘΝΗ

Ο υδράργυρος κατέγραψε την μεγαλύτερη θερμοκρασία των τελευταίων 62 χρόνων στην Αυστραλία

Με θερμοκρασίες που φτάνουν και τους 50,7 βαθμούς, η Αυστραλία ζει έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων ετών!

Συγκεκριμένα, ο υδράργυρος έφθασε σε θερμοκρασία-ρεκόρ 50,7 βαθμούς Κελσίου, σε απομακρυσμένη πόλη στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας, όπως ανακοίνωσε η πολιτειακή μετεωρολογική υπηρεσία.

Τέτοιου είδους θερμοκρασίες μπορεί πλέον να καταγράφονται πιο συχνά, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη, προειδοποίησε το Αυστραλιανό Συμβούλιο για το Κλίμα.

«Νέο ρεκόρ ζέστης στη Δυτική Αυστραλία και εθνικό ρεκόρ!», ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της πολιτείας μέσω Twitter.

Η παραθαλάσσια πόλη «Όνσλαου κατέγραψε θερμοκρασία άνευ προηγουμένου: 50,7° Κελσίου, ρεκόρ στη Δυτική Αυστραλία και την πιο υψηλή θερμοκρασία που έχει καταγραφεί σε ολόκληρη την Αυστραλία εδώ και 62 χρόνια».

Τη 2η Ιανουαρίου 1960, είχε καταγραφεί επίσης θερμοκρασία 50,7° Κελσίου στο αεροδρόμιο της πόλης Ούντναντατα στη Νότια Αυστραλία, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.