ΔΙΕΘΝΗ

Οι Τούρκοι δεν νοιάζονται για τίποτα – Νέα άσκηση (ΦΩΤΟ)

Το πρωί λένε πως θέλουν τον διάλογο και πως η Ελλάδα τους προκαλεί, το μεσημέρι στο τηλέφωνο ισχυρίζονται πως δεν διεκδικούν τίποτα που δεν τους ανήκει στις συνομιλίες του Ερντογάν με ξένους Ηγέτες, το απόγευμα βγαίνουν στα κανάλια και ισχυρίζονται πως θέλουν απλά την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και το βράδυ… αποκαλύπτονται.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Νέες προκλητικές φωτογραφίες οι οποίες συμπληρώνουν την εμπρηστική NAVTEX που έβγαλαν για το Oruc Reis, (ΝΑVTEX που δείχνει την Τουρκία να επικεντρώνεται σε πιο συγκεκριμένη περιοχή και άρα αφήνει υπόνοιες για κλιμάκωση περαιτέρω από την Άγκυρα), από άσκηση στο Αιγαίο και την Μεσόγειο έδωσαν οι Τούρκοι.

Η άσκηση που έγινε με φόντο προκλητικές νέες πτήσεις της τουρκικής αεροπορίας στον εθνικό μας εναέριο χώρο είχε ελικόπτερα και πλοία σε συνεργασία που δοκίμασαν επιθετικά σενάρια και αξίζει να σημειωθεί πως έγινε ενώ υποτίθεται πως ΕΕ, ΝΑΤΟ και Τραμπ ασκούν την επιροή τους για να πέσουν οι τόνοι.

Οι Τούρκοι όμως προφανώς επιθυμούν μόνο την ένταση και κατά τα άλλα κερδίζουν χρόνο παριστάνοντας τους δήθεν έτοιμους να τηρήσουν τον νόμο.