ΔΙΕΘΝΗ

Οι Τούρκοι σκοτώνουν με τα drones τους στην Συρία (ΦΩΤΟ)

Σκηνές από την ταινία Good Kill θυμίζουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες που αναρτούν οι Τούρκοι. Οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία γίνονται πεδίο δοκιμής των όπλων που παράγει η πολεμική τους βιομηχανία.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Ένα ημιφορτηγό με οπλισμό στην καρότσα έχει εντοπιστεί από το τουρκικής κατασκευής drone τύπου Bayraktar. Στο κέντρο ελέγχου, χιλιόμετρα μακριά από τα εδάφη της Συρίας ένας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας θα ζουμάρει την κάμερα του μη επανδρωμένου αεροχήματος στο αυτοκίνητο.

Αυτό που περιμένει είναι την εντολή να καταστρέψει τον στόχο του…Μόλις την πάρει θα πατήσει ένα κουμπί και το αποτέλεσμα θα είναι θανατηφόρο.

Στις εικόνες που έδωσε στην δημοσιότητα η Τουρκία βλέπουμε το αποτέλεσμα του χτυπήματος. Μια μεγάλη έκρηξη θα εξαερώσει το όχημα. Οι Τούρκοι λένε πως το χρησιμοποιούσαν τρομοκράτες. Ο πιλότος θα πρέπει να γυρίσει το UAV στην βάση του για να φορτώσει εκ νέου οπλισμό και να προετοιμαστεί για την επόμενη αποστολή του.

Μια αποστολή που μπορεί να διαρκέσει μέχρι 24 ώρες, στις οποίες θα φτάσει τα 24.000 πόδια ύψος, και σε απόσταση μέχρι 150 χιλιόμετρα από το κέντρο ελέγχου. Ικανότητες που η Τουρκία δοκιμάζει σήμερα στην Συρία για να τις χρησιμοποιήσει όπως είναι προφανές όποτε και όπου αποφασίσει στο μέλλον.