ΔΙΕΘΝΗ

Οι τρομοκράτες σκότωσαν αυτό το μωρό, λένε οι Τούρκοι

Ο πόλεμος της προπαγάνδας τα χρησιμοποιεί όλα. Η κοινή γνώμη πρέπει να δει με συμπάθεια την Τουρκία και η Άγκυρα δεν διστάζει να βγάλει όλα τα όπλα της και σε αυτή την μάχη.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Άνδρες του τουρκικού στρατού αναμένουν το άψυχο σώμα του μόλις 9 μηνών Σύρου Mohammed Omar Saar. To μικροσκοπικό φέρετρο του τυλίγει η σημαία της Τουρκίας. Είναι τόσο μικρός που η σημαία τυλίχτηκε δύο φορές γύρω από το φέρετρο θα πουν συγγενείς του στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Εκατοντάδες κάτοικοι του Akçakale είναι παρόντες. Το 9 μηνών μωρό είναι θύμα επίθεσης που εξαπέλυσαν οι Κούρδοι σε αντίποινα της τουρκικής εισβολής. Η απώλεια του είναι η δικαιολογία για να συνεχιστεί αυτή η επιχείρηση. Οι Τούρκοι φωνάζουν πως οι Κούρδοι είναι τρομοκράτες.

Το φέρετρο μεταφέρεται με άγημα στην πλατεία. Το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας θα τουιτάρει πως οι τρομοκράτες μαχητές του PKK σκότωσαν ένα μωρό και λένε ψέμματα πως δήθεν υπάρχουν στρατεύματα της Τουρκίας στο Καμισλί και το Ντερικ για να έχουν δικαιλογία στα χτυπήματα κατά αμάχων.

Οι επίσημοι εκφωνούν επικήδειους λόγους και εκπιζουν πως τα ΜΜΕ θα μεταφέρουν σε όλο τον κόσμο την δική τους αλήθεια.Την πλευρά της αλήθειας που δικαιολογεί το χτύπημα τους στην Συρία με κάθε μέσο.