ΔΙΕΘΝΗ

Ομπάμα: Στις αμερικανικές κάλπες κρίνεται η τύχη ολόκληρου του κόσμου

Κάλεσμα συσπείρωσης στους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους απηύθυνε ο Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας τους να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν τη Χίλαρι Κλίντον, καθώς διακυβεύεται, όπως είπε,  η τύχη της αμερικανικής Δημοκρατίας και του κόσμου ολόκληρου.

 

 

 

Μιλώντας με τους πιο δραματικούς έως τώρα τόνους σε προεκλογική συγκέντρωση της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών στην πολιτεία-κλειδί της Βόρειας Καρολίνας ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συνιστά απειλή για τα πολιτικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολλές θυσίες.

«Η μοίρα της δημοκρατίας μας είναι στα χέρια σας», είπε ο Ομπάμα. «Η μοίρα του κόσμου ταλαντεύεται κι εσύ, Βόρεια Καρολίνα, πρέπει να διασφαλίσεις ότι θα τον ωθήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση.
Μπορεί να μην κρίνομαι εγώ στην κάλπη, αλλά κρίνεται η δικαιοσύνη, η αξιοπρέπεια, η πρόοδος, η  δημοκρατία μας.»

Έμμεσες βολές Ομπάμα κατά του αρχηγού του FBI

Παράλληλα, ο Ομπάμα -σε αντίθεση με τη πρώτη του αντίδραση για την ανακίνηση του θέματος των e-mails της Κλίντον- επέκρινε εμμέσως τον αρχηγό του FBI, Τζέημς Κόμεϊ για την στάση του.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία που ακολούθησε η ομοσπονδιακή υπηρεσία -και ενώ ο διευθυντής του FBI δέχεται τα βέλη των Δημοκρατικών- ο Ομπάμα δήλωσε ότι είναι σημαντικό οι κυβερνητικές έρευνες να μην αφήνουν περιθώριο για υπαινιγμούς ή υπόνοιες που επηρεάζουν την κοινή γνώμη.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στην εκπομπή NowThisNews, ο Ομπάμα είπε ότι δεν ήθελε να εμπλακεί στη διαδικασία των ερευνών. Έσπευσε, ωστόσο, να προσθέσει: «Πράγματι πιστεύω ότι υπάρχει ένας κανόνας ότι όταν γίνονται έρευνες δεν λειτουργούμε με υπαινιγμούς, δεν λειτουργούμε με ελλιπείς πληροφορίες και δεν λειτουργούμε με διαρροές».

Κάλεσμα συσπείρωσης στους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους απηύθυνε ο Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας τους να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν τη Χίλαρι Κλίντον, καθώς διακυβεύεται, όπως είπε,  η τύχη της αμερικανικής Δημοκρατίας και του κόσμου ολόκληρου.

Μιλώντας με τους πιο δραματικούς έως τώρα τόνους σε προεκλογική συγκέντρωση της προεδρικής υποψή 00004000 ιας των Δημοκρατικών στην πολιτεία-κλειδί της Βόρειας Καρολίνας ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συνιστά απειλή για τα πολιτικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολλές θυσίες.

– See more at: http://www.newsone.gr/kosmos/1244894-ompama-stis-amerikanikes-kalpes-krinetai-i-tichi-oloklirou-tou-kosmou#sthash.mIJhVCjy.dpuf