ΔΙΕΘΝΗ

Ομπάμα: Συνεχίζουμε τις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών

stafyla_irak

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τόνισε χθες βράδυ πως είναι προς το εθνικό συμφέρον της χώρας του να διασφαλίσει ότι το Ισλαμικό Κράτος, μια οργάνωση που την χαρακτήρισε “βάρβαρη”, θα περιοριστεί.

Ο Ομπάμα είπε ότι θέλει να καταστήσει σαφές στους πολιτικούς του Ιράκ ότι δεν είναι τώρα εποχή για να επιστρέψουν στον διχασμό που αποδυνάμωσε τη χώρα.

Όπως σημείωσε, όταν οι ΗΠΑ θα δουν να συγκροτείται μια “αξιόπιστη” κυβέρνηση στο Ιράκ, θα μπορούν να δεσμευτούν σε μια κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι η ύπαρξη “αποτελεσματικών εταίρων επί του πεδίου” καθιστά λιγότερο πιθανή μια παρατεταμένη αποστολή, από αυτές που συνήθως θεωρούνται μη επιθυμητές γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφικά αποτελέσματα.

Εν τω μεταξύ, το Ισλαμικό Κράτος προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι θα πλήξει Αμερικανούς “όπου κι αν βρίσκονται” εάν από τις επιδρομές αυτές χτυπηθούν οι μαχητές του.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση εμφανίζεται η φωτογραφία ενός Αμερικανού ο οποίος είχε αποκεφαλιστεί την περίοδο της κατοχής του Ιράκ από τις αμερικανικές δυνάμεις. “Θα σας πνίξουμε όλους στο αίμα”, ανέφερε στα αγγλικά η ανακοίνωση που συνόδευε τη φωτογραφία.