ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Όργια σε αυτό το ξενοδοχείο καραντίνας ευθύνονται για το νέο ξέσπασμα στη Βικτόρια;

Δικαστική έρευνα ξεκίνησε στην Αυστραλία εν μέσω ισχυρισμών πως ένα νέο ξέσπασμα του κορωνοϊού στην πολιτεία της Βικτόρια συνδέεται με ξενοδοχείο καραντίνας.

Τα αυστραλιανά μέσα αναφέρουν ότι η νέα έρευνα ξεκίνησε μετά τους ισχυρισμούς ότι κάποιοι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο καραντίνας για επισκέπτες που είχαν φθάσει στην περιοχή με διεθνείς πτήσεις, όχι μόνο δεν ακολούθησαν το πρωτόκολλο, αλλά προχώρησαν  σε σεξουαλική επαφή με κάποιους από αυτούς.

Οι Αρχές έχουν δεσμεύσει ορισμένα ξενοδοχεία σε ολόκληρη την χώρα ως μέρος των αυστηρών συνοριακών ελέγχων για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Μάλιστα, όποιος ταξιδέψει στην Αυστραλία πρέπει να τεθεί σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών στις εγκαταστάσεις αυτές, τις οποίες διαχειρίζεται η κυβέρνηση. Να σημειωθεί πως μόνο Αυστραλοί πολίτες και μόνιμοι κάτοικοι επιτρέπονται στην χώρα, με μερικές εξαιρέσεις.

Η περιοχή της Βικτόρια βρίσκεται στο επίκεντρο ενός νέου ξεσπάσματος κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες, ωθώντας τις αρχές να επιβάλουν νέο lockdown σε περιοχές της Μελβούρνης. Το κράτος ανέφερε 73 νέα κρούσματα χθες, ανεβάζοντας τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού σε 370.