ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικοί πύραυλοι ενεργοποιήθηκαν την Πέμπτη δηλώνει το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

πουτιν

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε, σύμφωνα με το κρατικό ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass, ότι κατέγραψε την Πέμπτη ενεργοποίηση ραντάρ τύπου «Κούπολ» σε συστοιχία «Buk-M1», εγκατεστημένη 30 χιλιόμετρα νοτίως του Ντονιέτσκ.

«Τα ρωσικά ραδιοτεχνικά μέσα κατά τη διάρκεια της 17ης Ιουλίου κατέγραψαν την ενεργοποίηση του σταθμού ραντάρ 9C18 «Κούπολ» της αντιαεροπορικής συστοιχίας Buk-M1, που είναι εγκατεστημένη στην περιοχή του οικισμού Στίλα (30 χλμ. νοτίως του Ντονιέτσκ)», αναφέρεται στη δήλωση προς το ρωσικό πρακτορείο, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου στη Μόσχα.

Κατά το ρωσικό πρακτορείο, το σημείο της πτώσης του μαλαισιανού αεροσκάφους βρίσκεται εντός της ζώνης ελέγχου δύο ουκρανικών συστοιχιών μεγάλου βεληνεκούς S-200 και τριών συστοιχιών μεσαίου βεληνεκούς Buk-M1.

Κατά το ρωσικό δίκτυο «Ρωσία-24» περισσότερα στοιχεία, τα οποία θα αποδεικνύουν την εμπλοκή ουκρανικών αντιαεροπορικών συστημάτων στην πτώση του επιβατικού αεροσκάφους, θα δοθούν αργότερα στη δημοσιότητα.

Πηγή ΑΜΠΕ