ΔΙΕΘΝΗ

Παιχνίδια της μοίρας: O άνθρωπος που εμπνεύστηκε τον «παγωμένο κουβά» – το μπουγέλωμα των διασήμων, πνίγηκε!

Ο Κόρεϊ Γκρίφιν, φιλάνθρωπος και εμπνευστής της πρόκλησης μπουγελώματος με παγωμένο νερό για φιλανθρωπικούς σκοπούς, που έχει γίνει δημοφιλέστατη το τελευταίο διάστημα, έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα ενώ πραγματοποιούσε κατάδυση στην ακτή του Ναντάκετ, στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ,σύμφωνα με τον βρετανικό Independent.

Ο 27χρονος πνίγηκε το Σάββατο, μετά από βουτιά. Μετά την κατάδυση, έβγαλε το κεφάλι του μία φορά έξω από το νερό και στη συνέχεια χάθηκε στα νερά του δημοφιλούς προορισμού για καταδύσεις.

Ο Γκρίφιν είχε μετατρέψει την πρόκληση μπουγελώματος με παγωμένο νερό σε διαγωνισμό συγκέντρωσης χρημάτων μετά την διάγνωση του φίλου του, Πιτ Φρέιτς, με καρκίνο.

Ο πατέρας του, Ρόμπερτ, τον περιέγραψε ως τον ευτυχέστερο άνθρωπο στον κόσμο.

«Με πήρε τηλέφωνο χθες το βράδυ και μου είπε ότι βρίσκεται στον παράδεισο», πρόσθεσε.

Ο νεαρός φιλάνθρωπος κατάφερε να συγκεντρώσει 100.000 δολάρια λίγες ώρες πριν το θάνατό του, με την πρόκληση «μπουγελώματος» να έχει γίνει δημοφιλέστατη στο Διαδίκτυο τις προηγούμενες ημέρες.

Η Όπρα Γουΐνφρεϊ, ο Τζάστιν Μπίμπερ, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ, η Λέιντι Γκάγκα, ο Τσάρλι Σιν, ο Τζορτζ Μπους και οι Foo Fighters έλαβαν μέρος στην καμπάνια, στην οποία οι συμμετέχοντες καλούνται να περιλουστούν με παγωμένο νερό, ενώ πρόκληση να συμμετάσχει έχει απευθυνθεί και στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η πρωτοβουλία έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στη συγκέντρωση 22,9 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης.