ΔΙΕΘΝΗ

Πανικός στο αεροδρόμιο του Βανκούβερ! Ένας νεκρός από πυροβολισμούς

Ένας άντρας «έπεσε» νεκρός μετά από πυροβολισμούς μέρα μεσημέρι έξω από τον κεντρικό τερματικό σταθμό του Διεθνούς Αεροδρομίου του Βανκούβερ στο Ρίτσμοντ της Βρετανικής Κολούμπια.
«Ένας άντρας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σήμερα το απόγευμα κοντά στον τερματικό σταθμό αναχώρησης εσωτερικού» , ανέφερε η Ομάδας Έρευνας για Ανθρωποκτονίες (IHIT). Εξάλλου, ανακοινώθηκε ότι το συμβάν είχε λήξει, ενώ οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου διαβεβαίωσαν ότι το αεροδρόμιο ήταν «ανοιχτό και ασφαλές» και ότι οι πτήσεις γίνονταν κανονικά.


Ο ύποπτος ή οι ύποπτοι πυροβολισμού κατάφεραν να διαφύγουν από την Αστυνομία, με αναφορές που έλεγαν ότι πυροβόλησαν κατά αστυνομικών καθώς το όχημά τους έφυγε. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν εικόνες ενός καμένου οχήματος στο Surrey, το οποίο ανέφεραν ότι πιστεύεται ότι ήταν το μέσο με το οποίο διέφυγαν οι ύποπτοι.

Τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι το περιστατικό της Κυριακής σχετίζεται με εγκλήματα συμμοριών, με αναφορές που ισχυρίζονται ότι το θύμα πυροβολισμού ήταν «μέλος της συμμορίας».

Η καναδική αστυνομία δήλωσε στο παρελθόν ότι υπήρξαν 15 δολοφονίες που σχετίζονται με συμμορίες στο Μετρό Βανκούβερ από τις αρχές του 2021.