ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Πάνω από 13.000 κρούσματα σε μια μέρα στη Ν. Αφρική!

Έναν άνευ προηγουμένου αριθμό κρουσμάτων από τον κορονοϊό ανακοίνωσε η Νότια Αφρική. Η χώρα κατέγραψε περισσότερα από 13.000 κρούσματα σε μια μέρα.

Συγκεκριμένα, στη Νότια Αφρική, σε ένα 24ωρο, εντοπίστηκαν 13.674 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός άνευ προηγουμένου αφότου η πανδημία του κορονοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα στις αρχές Μαρτίου.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής Ζουέλι Εμκίζε, τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 129 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Ο Εμκίζε ανέλυσε κατά επαρχίες τον ημερήσιο απολογισμό: «ένας θάνατος σημειώθηκε στο Βόρειο Ακρωτήριο, 26 στην Κουαζούλου-Νατάλ, 28 στο Ανατολικό Ακρωτήριο, 37 στη Χαουτένγκ και 37 στο Δυτικό Ακρωτήριο». Σύμφωνα με τον υπουργό, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας σε εθνικό επίπεδο έφθασε έτσι τους 3.720 νεκρούς.

Η Χαουτένγκ ξεπέρασε το Δυτικό Ακρωτήριο και είναι πλέον η επαρχία όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης (81.546), διευκρίνισε ο Εμκίζε. Συνολικά, οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί ανέρχονται σε 238.339.

Ο Ζουέλι Εμκίζε εξέφρασε πάντως ικανοποίηση για το γεγονός ότι τα τεστ που έχουν διενεργηθεί στη χώρα ξεπέρασαν πλέον τα 2 εκατομμύρια, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε «τεράστιο επίτευγμα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ