ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Παραμένει στα «εισαγόμενα» κρούσματα η Κίνα

Συγκρατημένη αισιοδοξία όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας στη χώρα επικρατεί στην Κίνα, όπου για μία ακόμα μέρα εντοπίστηκαν μόνο «»εισαγόμεναΥ νέα κρούσματα.

Συγκεκριμένα, σστην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Χθες είχαν εντοπιστεί στην ηπειρωτική Κίνα 12 νέα κρούσματα. Το υπουργείο διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι όλες οι περιπτώσεις ήταν «εισαγόμενες», ότι δηλαδή επρόκειτο για ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαγνώστηκε ότι έχουν προσβληθεί αφού εισήλθαν στην κινεζική επικράτεια.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 22, από 26 την προηγουμένη, αν και οι κινεζικές αρχές δεν συμπεριλαμβάνουν αυτές τις περιπτώσεις στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνουν. 12 ασθενείς κρίθηκε πως ανέρρωσαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία, με το σύνολο όσων θεωρείται πως αποθεραπεύτηκαν να φθάνει τους 80.578.

Παραμένουν σε δομές υγείας 191 ασθενείς. Κατά τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα ως αυτό το στάδιο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 85.403 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.