ΔΙΕΘΝΗ

Παρανοϊκό! Ανάγκαζε την υγιέστατη υιοθετημένη κόρη της να κάνει χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες!

Ο λόγος για μια γυναίκα από την Ουάσιγκτον η οποία ανάγκασε την υιοθετημένη 6χρονη κόρη της να υποβληθεί σε πολλές περιττές χειρουργικές επεμβάσεις και περισσότερες από 470 ιατρικές θεραπείες.

Η 31χρονη Σόφι Χάρτμαν έβαζε την κόρη της να φοράει στηρίγματα ποδιών και να κάνει χειρουργικές επεμβάσεις για να εγκαταστήσει έναν σωλήνα σίτισης, καθώς και έναν σωλήνα για τον καθαρισμό των εντέρων του παιδιού, ισχυριζόμενη πως το κορίτσι υπέφερε από μια σπάνια νευρολογική διαταραχή.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το κορίτσι είχε διαγνωστεί με νευρολογική διαταραχή, αλλά η διάγνωση βασίστηκε σε συμπτώματα που τους ανέφερε η Χάρτμαν. Μεταξύ των συμπτωμάτων που φέρεται να αναφέρει η Χάρτμαν ήταν σοβαρές επιληπτικές κρίσεις. Από τότε οι γιατροί είπαν ότι τα συμπτώματα δεν παρατηρήθηκαν ποτέ από κανέναν άλλο πέρα από τη Χάρτμαν.

Το παιδί αναγκάστηκε σε όλο και πιο επεμβατικές διαδικασίες, με χειρουργικό εμφύτευμα σωλήνα τον Ιούλιο του 2017 για να λαμβάνει τροφή, νερό και φάρμακα απευθείας στο στομάχι, ενώ τον Δεκέμβριο του 2018 της είχε τοποθετηθεί χειρουργικά ένας σωλήνας στο έντερο.

Επίσης, η θετή μητέρα του παιδιού ζητούσε χειρουργικό ορμονικό εμφύτευμα για την καταστολή της πρώιμης έναρξης της εφηβείας, όπως ανέφεραν οι εισαγγελείς.