ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

Πάστορας αρνητής της μάσκας στην εντατική με κορωνοϊό!

Τραγική ειρωνεία για πάστορα στο Αϊντάχο των ΗΠΑ, που αποκαλούσε τον εαυτό του «αρνητή της μάσκας» και που επανειλημμένα αμφισβήτησε την αλήθεια σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού και τώρα βρίσκεται στην εντατική νοσοκομείου μετά τη θετική του διάγνωση με κορωνοϊό.

Ο Πολ Βαν Νόι, ανώτερος πάστορας στην εκκλησία Κάντλαϊτ, νοσηλεύεται ήδη εδώ και δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο με κορωνοϊό, ενώ άλλα πέντε μέλη της εκκλησίας μολύνθηκαν επίσης με κορωνοϊό, αλλά όλα έχουν αναρρώσει.

Εκτός από τον πάστορα, κορωνοϊό κόλλησε και η σύζυγός του, η οποία όμως δεν χρειάστηκε να νοσηλευθεί

Σε ένα σχόλιο που μοιράστηκε μέσω της ιστοσελίδας της εκκλησίας, ο πάστορας είπε ότι θα βγει σύντομα από την εντατική και θα μεταφερθεί σε ένα άλλο δωμάτιο, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να αναρρώσει στο σπίτι.

«Προς το παρόν νιώθω καλά, αλλά χρειάζομαι αρκετή υποστήριξη οξυγόνου -ειδικά όταν προσπαθώ να σηκωθώ από το κρεβάτι», είπε στη δήλωσή του.

Η συγκεκριμένη εκκλησία έκλεισε προσωρινά τις πόρτες της τον Μάρτιο, αλλά άνοιξε ξανά στις αρχές Μαΐου, και δεν απαιτείται από τους ενορίτες να φορούν μάσκες, αν και είναι ευπρόσδεκτοι. Σε μια λειτουργία στις 22 Ιουλίου που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ο πάστορας είπε ότι ενώ δεν πειράζει αν άλλοι φορούν μάσκα, ο ίδιος δεν θέλει να του λένε ότι πρέπει να τη φοράει. Είπε, επίσης, ότι δεν θα συμμορφωθεί αν η πόλη του διατάξει την απαγόρευση των προσωπικών λειτουργιών, αν και η εκκλησία μεταδίδει τις λειτουργίες live.