ΔΙΕΘΝΗ

Πενς κατά Τραμπ: «Η ιστορία θα τον θεωρήσει υπεύθυνο για την επίθεση στο Καπιτώλιο»

«Εμφύλια» πυρά δέχτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ και μάλιστα από ένα δικό του άνθρωπο, τον τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πένς, ο οποίος δήλωσε χθες, Σάββατο (11.3.2023) ότι η Ιστορία θα θεωρήσει τον πρώην πρόεδρο της χώρας «υπεύθυνο» για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου του 2021.

«Ο πρόεδρος έκανε λάθος», δήλωσε ο Μάικ Πενς, ο πρώην αντιπρόεδρός της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, σε ομιλία του στην εκδήλωση Gridiron Dinner που διοργανώνεται από δημοσιογράφους και στην οποία μετέχουν σημαντικές πολιτικές φυσιογνωμίες.

«Δεν είχα το δικαίωμα να ακυρώσω τις εκλογές (σ.σ.: το εκλογικό αποτέλεσμα). Και τα απερίσκεπτα λόγια του έθεσαν σε κίνδυνο την οικογένειά μου και όλους όσοι βρισκόντουσαν στο Καπιτώλιο εκείνη την ημέρα. Και ξέρω ότι η Ιστορία θα θεωρήσει τον Ντόναλντ Τραμπ υπεύθυνο», σημείωσε ο Μάικ Πενς για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τις οποίες επικαλέστηκαν πολλά μέσα ενημέρωσης.

Ήθελαν να κρεμάσουν τον Πενς οι οπαδοί του Τραμπ
Κάποιοι από τους χιλιάδες διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ Ουάσινγκτον, στις 6 Ιανουαρίου του 2021 ζητούσαν τον απαγχονισμό του Μάικ Πενς, αναγκάζοντας τον αντιπρόεδρο του Ντόναλντ Τραμπ να σπεύσει σε ασφαλές μέρος.

Η αρχή της κόντρας τους
Οι δηλώσεις αυτές είναι βέβαιο ότι θα βαθύνουν τη ρήξη ανάμεσα στους δύο πολιτικούς, οι οποίο βρίσκονται σε διαμάχη από τότε που ο Μάικ Πενς αρνήθηκε να υποστηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προσπάθειές του να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 στις ΗΠΑ και να παραμείνει στην εξουσία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη εκφράσει δημοσίως την πρόθεσή του να διεκδικήσει μια νέα θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2024 και ο Πενς έχει πει ότι μπορεί να είναι αντίπαλός του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

«Θα υποστηρίξω με όλη μου την καρδιά και ανεπιφύλακτα τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία το 2024, αν είμαι εγώ», δήλωσε επίσης χθες ο Πενς αστειευόμενος προς τους μετέχοντες στην εκδήλωση.

«Ήμουν στο δείπνο και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Μάικ Πενς αιφνιδίασε τους παρευρισκόμενους και πολλά στόματα έμειναν ανοιχτά», έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter η Μάριαμ Μούτζικα, πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών.