ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε κατηγορίες ανθρωποκτονίας στον ράπερ που σκόρπισε το θάνατο στη χριστουγεννιάτικη παρέλαση στο Ουισκόνσιν

Πέντε κατηγορίες για ανθρωποκτονία θα αντιμετωπίσει ο 39χρονος ράπερ «MathBoi Fly», κατά κόσμον Ντάρελ Ε. Μπρουκς, ο οποίος εισέβαλε με τζιπ στη χριστουγεννιάτικη παρέλαση της πόλης Γουόκεσα, στο Ουισκόνσιν.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο ύποπτος είχε εμπλακεί σε μια ενδοοικογενειακή διαμάχη λίγα λεπτά πριν από τα γεγονότα» και «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια» ανακοίνωσε ο Ντάνιελ Τόμσον, ο αρχηγός της αστυνομίας της Γουόκεσα.

Ο εισαγγελέας του Μιλγουόκι παραδέχθηκε ότι ο ράπερ θα έπρεπε κανονικά ήταν στη φυλακή μετά τη σύλληψή του προ τριών εβδομάδων, όταν προσπάθησε να πατήσει με το αυτοκίνητό του την πρώην φίλη του και μητέρα του παιδιού του σε βενζινάδικο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1.000 δολαρίων που κατέβαλε στις 11 Νοεμβρίου.

Ο ερασιτέχνης ράπερ έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο από το 1999 με πάνω από 15 συλλήψεις μόνον στην πολιτεία του Ουισκόνσιν για διάφορες κατηγορίες, από κατοχή ναρκωτικών, παράνομη κατοχή όπλων, απόπειρα στραγγαλισμού και αντίσταση κατά της αρχής.

Την περασμένη Κυριακή ο Μπρουκς έφυγε αναπτύσσοντας ταχύτητα από το περιστατικό της ενδοοικογενειακής διαμάχης προτού πέσει πάνω σε προστατευτικές μπάρες και στη συνέχεια στο πλήθος στη χριστουγεννιάτικη παρέλαση. Ένας αστυνομικός προσπάθησε να τον σταματήσει πυροβολώντας το αυτοκίνητό του, αλλά σταμάτησε επειδή υπήρχε πολύς κόσμος στο σημείο. Η αστυνομία είχε μόλις φθάσει στο σπίτι από το οποίο διέφυγε ο ράπερ όταν εκείνος έπεσε πάνω στον κόσμο σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους.