ΔΙΕΘΝΗ

Περπατήστε στον κόκκινο πλανήτη! Δείτε το εκπληκτικό βίντεο 360 μοιρών του Curiocity που μας μεταφέρει στον Άρη!

Μία μοναδική εμπειρία αποτελεί το εκπληκτικό βίντεο 360 μοιρών που τράβηξε το ρόβερ Curiocity στον πλανήτη Άρη, καθώς προσφέρει την πιο καθαρή και «ζωντανή» εικόνα που έχουμε αντικρίσει ποτέ από τον «κόκκινο πλανήτη».


Το οπτικό υλικό που δημοσίευσε η NASA προσφέρει μια πανοραμική εικόνα της επιφάνειας του Άρη και αποτελείται από έναν συνδυασμό φωτογραφιών που ελήφθησαν στις 19 Δεκεμβρίου από το διαστημικό όχημα, όταν εκείνο βρισκόταν πάνω στην κορυφογραμμή Βέρα Ρούμπιν.
Στο κλιπ, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την πανοραμική εικόνα μετακινώντας τον κέρσορα του ποντικού, μπορούμε να διακρίνουμε τον επόμενο προορισμό του ρόβερ, τον πυθμένα του κρατήρα Γκέιλ.


Το πιο πρόσφατο σημείο γεώτρησης του Curiosity είναι επίσης ορατό στο βίντεο (περιγράφεται ως Rock Hall Drill Hole), όπως και αμέσως προηγούμενο σημείο όπου το διαστημικό όχημα είχε χρησιμοποιήσει το τρυπάνι του. 


Στο φόντο διακρίνεται το Όρος Αιολίς και το Glen Toridon, μια περιοχή με πετρώματα τα οποία – σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία – φαίνεται να περιέχουν άργιλο. 
Η δημιουργία αυτών των πετρωμάτων απαιτεί νερό, και αυτός είναι ο λόγος που το Curiosity θα μεταβεί στη συνέχεια εκεί, για να συλλέξει στοιχεία που ίσως «ξεκλειδώσουν» το μυστήριο του σχηματισμού τους.