ΔΙΕΘΝΗ

Πληρωμή εισιτηρίου με αναγνώριση προσώπου στο μετρό της Μόσχας!

Νέα καινοτομία στη Ρωσία και συγκεκριμένα στο μετρό στη Μόσχα, όπου οι επιβάτες θα μπορούν να πληρώνουν εισιτήριο με αναγνώριση προσώπου (Face Control), το λεγόμενο σύστημα Face Pay.
Ο αντιδήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας και υπεύθυνο για θέματα μεταφορών στο μετρό της Μόσχας, Μαξίμ Λικσούτοφ, σήμερα, Παρασκευή, όλοι οι σταθμοί του μετρό της Μόσχας εγκαινίασαν το νέο βιομετρικό σύστημα πληρωμής κομίστρων, χρησιμοποιώντας έναν περιστρεφόμενο μηχανισμό (τουρνικέ) που διαθέτει κάμερες.

Μάλιστα, τα τζάμια και οι μάσκες που χρησιμοποιούνται ως μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, δεν επηρεάζουν την αναγνώριση του προσώπου του επιβάτη, εάν φαίνεται έστω το 40% της φάτσας του.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αρμοδίων, τα επόμενα 2-3 χρόνια, το 10%-15% των επιβατών θα χρησιμοποιεί τακτικά το σύστημα Face Pay, ενώ τα δεδομένα των χρηστών στο μετρό παραμένουν κρυπτογραφημένα και ασφαλή.

«Το απόρρητο λειτουργεί στο υψηλότερο επίπεδο: όλα τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα με ασφάλεια. Η κάμερα στο τουρνικέ διαβάζει το ‘’βιομετρικό κλειδί’’, δηλαδή, συγκρίνει τα βιομετρικά κλειδιά των χρηστών του Face Pay και όχι την εικόνα του προσώπου του ή άλλα προσωπικά δεδομένα» εξήγησε, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει πως «δεν σας παρακολουθεί ο ‘’Μεγάλος Αδελφός’’».