ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Πρωταγωνιστής ο Αλέξης Τσίπρας σε προεκλογικό σποτ- ΒΙΝΤΕΟ

Εκλογές δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα. Στις 25 Οκτωβρίου στις κάλπες προσέρχονται και οι Πολωνοί.

 

 

 

Η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και οι εξελίξεις στης Ελλάδα βρίσκονται στο επίκεντρο

Το κυβερνών κόμμα ΡΟ την Πέμπτη έδωσε στην δημοσιότητα το τηλεοπτικό του σποτ, το οποίο έχει ως κεντρικό θέμα τι έπαθαν οι Έλληνες με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τι θα πάθουν οι Πολωνοί με κυβέρνηση του κόμματος της αντιπολίτευσης PIS.

Ο τίτλος του σποτ είναι «Ο δρόμος προς την ελληνική τραγωδία». «Οι Έλληνες εξαπατήθηκαν από τους πολιτικούς οι οποίοι τους υποσχέθηκαν μία ζωή πάνω από τις οικονομικές τους δυνατότητες, δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν να εξαπατήσει τους Πολωνούς με τις υποσχέσεις του», αναφέρεται στο επίσημο κανάλι του κόμματος στο Youtube.

Πρωταγωνιστής σε αυτό είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ αναφέρονται τα εξής: «Όταν οι πολιτικοί δίνουν ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, μην υπολογίζεις σε ελληνικές διακοπές, αλλά μάλλον στην ελληνική τραγωδία». Το σποτ διανθίζεται με πλάνα από την Ελλάδα, μεταξύ αυτώ και οι ουρές έξω από τις Τράπεζες.

Εν συνεχεία, στο τηλεοπτικό σποτ γίνεται μνεία στη δήλωση της υποψηφίας πρωθυπουργού Beata Szydlo του κόμματος της νυν αντιπολίτευσης PIS αναφορικά με τα προβλεπόμενα έσοδα του κράτους από την είσπραξη του ΦΠΑ, που θα ανέλθουν σε 9 δις σλοτυ. Τονίζεται ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα από 8% στο 23%.

Το σποτ -στο ακούγεται ελληνική μουσική- ολοκληρώνεται και πάλι με ένα πλάνο του Α. Τσίπρα και κατόπιν με ένα της Beata Szydlo, αλλά και την ιδιωματική έκφραση των Πολωνών: «Μην κάνεις τον Έλληνα». Που σημαίνει «μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις».

Απάντηση της Αντιπολίτευσης πάλι…με Ελλάδα

Η απάντηση του κόμματος της αντιπολίτευσης ήταν άμεση. Το κόμμα PIS έδωσε στη δημοσιότητα δικό του τηλεοπτικό σποτ με τίτλο  «Η Ewa Kopacz οδηγεί την Πολωνία σε ελληνική τραγωδία».

Σε αυτό υπάρχει κάρτα που αναφέρει: «Ελληνική τραγωδία;». Όπως αναφέρεται στο σποτ, η Ewa Kopacz είναι αυτή που οδηγεί την Πολωνία σε ελληνική τραγωδία, ενώ σημειώνεται ότι η πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ της ένταξης της Πολωνίας στην ζώνη του ευρώ, κάτι που θα οδηγήσει την πλειοψηφία των Πολωνών στην φτώχεια.

Στο τέλος του σποτ εμφανίζεται μια κάρτα που αναφέρει: «Ποιος λοιπόν κάνει την Πολωνία μία δεύτερη Ελλάδα;».

πηγή: parapolitika

Διαβάστε επίσης: