ΔΙΕΘΝΗ, Κορωνοϊός

«Πονοκέφαλος» για τον Τζόνσον! Από ποιους κινδυνεύουν τα διαβατήρια εμβολιασμού

Δύσκολες… εσωκομματικές στιγμές περνάει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον με περισσότερους από 70 βουλευτές που έχουν συνυπογράψει επιστολή κατά του σχεδίου του περί «διαβατηρίου εμβολιασμού».

Συγκεκριμένα, 41 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος των Tόρις – αρκετοί για να καταψηφιστεί το σχέδιο Τζόνσον – έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με 22 βουλευτές των Εργατικών και 10 των Φιλελευθέρων, με το επιχείρημα ότι το σχέδιο «δεν συνάδει με το βρετανικό αίσθημα» όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.
Η Ντάουνινγκ Στριτ επιμένει ότι δεν έχουν επιβεβαιωθεί τα σχέδια για τα εγχώρια διαβατήρια εμβολιασμού αλλά οι υπουργοί τις τελευταίες εβδομάδες έχουν συνεχείς συνομιλίες γύρω από το θέμα και το σχέδιο φέρεται να είναι πλέον μία «ολοκληρωμένη συμφωνία».
Ο Μπόρις Τζόνσον προωθεί το λεγόμενο διαβατήριο εμβολιασμού, που θα επιτρέπει σε πολίτες, που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοιού, να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες περιοχές ή δραστηριότητες, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.
Ο Τζόνσον θέλει να ξεκινήσει την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος με το πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο των ατόμων σε θέατρα, συναυλίες, παμπ και εστιατόρια από τον ερχόμενο μήνα.
Ο ίδιος πάντως ο Τζόνσον σε χθεσινή του ομιλία στο Μίντλσμπρο δήλωσε ότι τα «διαβατήρια εμβολιασμού» φαίνονται πλέον αναπόφευκτα για τα ταξίδια στο εξωτερικό.