ΔΙΕΘΝΗ

Πρόσκληση σε Τραμπ από τον Τουσκ για σύνοδο Ε.Ε. – ΗΠΑ

Πρόσκληση στον νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών Ντόναλντ Τραμπ, για τη διεξαγωγή συνόδου Ε.Ε. – ΗΠΑ, απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ανδρών, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Από την πλευρά του ο κ. Τραμπ ευχαρίστησε τον Πολωνό αξιωματούχο για την πρόσκληση και με τη σειρά του τον κάλεσε για μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο, πριν από την διεξαγωγή οποιασδήποτε Συνόδου, μόλις αναλάβει καθήκοντα στις ΗΠΑ, συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Τουσκ επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον κ. Τραμπ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Νωρίς το απόγευμα, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και οι ηγέτες των πέντε μεγαλύτερων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν ότι η στενή συνεργασία ΗΠΑ – Ευρώπης στο πλαίσιο του NATO πρέπει να συνεχιστεί και τα ζητήματα που αφορούν και τις άκρες του Ατλαντικού να προχωρήσουν.