ΔΙΕΘΝΗ

Πτήση MH370: Nέο σενάριο για τη «βουτιά θανάτου»

Δεν υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση για την συντριβή της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia Airlines  υποστηρίζει η υπηρεσία ασφάλειας πτήσεων της Αυστραλίας.

 

Η νέα εκδοχή για τα αίτια της πτώσης είναι ότι τελείωσαν τα καύσιμα και χωρίς να προηγηθεί κάποια ανθρώπινη παρέμβαση. Η ATSB κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό μετά την ανάλυση της κατάστασης των πτερυγίων του αεροσκάφους που βρέθηκαν τους προηγούμενους μήνες υποστηρίζοντας ότι το αεροσκάφος δεν είχε ετοιμαστεί για προσγείωση.

Μία αναφορά για την εξαφάνιση της πτήσης MH370 των αερογραμμών της Μαλαισίας, από την αρμόδια υπηρεσία ασφαλείας των πτήσεων της Αυστραλίας, υποστηρίζει την άποψη ότι το αεροσκάφος έχασε γρήγορα ύψος, καθώς τελείωσαν τα καύσιμά του και χωρίς κάποια ανθρώπινη επέμβαση.

 Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014, ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, με 239 επιβάτες και πλήρωμα, ενώ η εξαφάνισή του θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στη σύγχρονη ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.

Η αρμόδια υπηρεσία της Αυστραλίας ( ATSB) που ηγείται των ερευνών, στην αναφορά της υποστηρίζει ότι η ανάλυση των εξαρτημάτων από τις πτέρυγες του αεροσκάφους που έχουν βρεθεί, δείχνει ότι το αεροσκάφος δεν είχε προετοιμαστεί για προσγείωση, κατά την εξαφάνισή του. Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται ότι τα στοιχεία από τους δορυφόρους για την πορεία του αεροπλάνου δείχνουν ότι «βρισκόταν σε μια πορεία καθόδου με υψηλή και αυξανόμενη ταχτύτητα» όταν εξαφανίστηκε.

Οι αρχές υποθέτουν ότι στο αεροσκάφος είτε δεν υπήρχε πιλότος στο πιλοτήριο είτε δεν είχε τις αισθήσεις του εκτιμώντας ότι οι κινήσεις έγιναν από τον αυτόματο πιλότο με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να κάνει σπιράλ θανάτου όταν έμεινε από καύσιμα.