ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στο Ρότερνταμ με δύο τραυματίες

Ένας ένοπλος με ρούχα παραλλαγής τραυμάτισε τουλάχιστον δύο άτομα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας ανοίγοντας πυρ στην αρχή σε ένα σπίτι και στη συνέχεια σε μια τάξη σε ένα κοντινό ιατρικό κέντρο, το Erasmus MC.

Η αστυνομία εισέβαλε στο ιατρικό κέντρο για να αναζητήσει τον ύποπτο, ο οποίος περιγράφεται ως ένας ψηλός άνδρας γύρω στα 20, φορώντας ρούχα μάχης, ωστόσο δεν είναι σαφές αν ο δράστης βρίσκεται ακόμα εντός του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής που έχει δεχτεί πυροβολισμούς διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο

Άλλες πηγές θέλουν ο δράστης να έχει διαφύγει πιθανόν με μοτοσικλέτα. Ο δράστης είναι ψηλός, έχει μαύρα μαλλιά, είναι γύρω στα 20 και φέρει σακίδιο και ακουστικά, ανέφερε η αστυνομία στο X, πρώην Twitter.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ το ολλανδικό πρακτορείο τύπου ANP, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές που βρίσκονται στο σημείο, ανέφερε ότι ένα τρίτο άτομο τραυματίστηκε επίσης.

Η είσοδος του Erasmus MC είναι προς το παρόν κλειστή. Οι φοιτητές βγήκαν κλαίγοντας, ενώ οι φοιτητές από το κοντινό Hogeschool δεν επιτρέπεται να βγουν από το κτίριο. Ένας καθηγητής ενδέχεται να έχει δεχτεί πυροβολισμούς. Λέγεται ότι διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο, σύμφωνα με αρκετούς μαθητές.

Στην οροφή του κτιρίου βρίσκονται βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί. Σύμφωνα με δημοσιογράφο που βρίσκεται στο σημείο, επικρατεί πανικός.

Η αστυνομία ανέφερε επίσης νωρίτερα ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε κτίριο στο Heiman Dullaertplein. Αρκετοί κρότοι φέρεται να ακούστηκαν από το σημείο, δήλωσε εκπρόσωπος της περιοχής ασφαλείας. Η φωτιά επεκτάθηκε σε άλλα κτίρια. Οι πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν η φωτιά σχετίζεται με τους πυροβολισμούς. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, όπως και το αν υπήρχαν άνθρωποι στο κτίριο.