ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί σε σχολείο – 12χρονος σκότωσε την δασκάλα του και αυτοκτόνησε

Μακελειό στο Μεξικό το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα). Όταν ένας 12χρονος μαθητής ξεκίνησε να πυροβολεί μέσα στην αίθουσα του σχολείου του. Σκότωσε την καθηγήτριά του και τραυμάτισε συμμαθητές του. Πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του κι αυτοκτονήσει. Το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς σημειώθηκε στην πόλη Τορεόν και τραυματίστηκαν έξι άτομα (μαθητές και καθηγητές), σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

Σύμφωνα με αναφορές στα τοπικά μέσα, που επιβεβαιώθηκαν από το τοπικό υπουργείο Δημόσιας Ασφαλείας, ένας 12χρονος ήταν εκείνος που μπήκε σε αίθουσα του σχολείου, κρατώντας όπλα κι άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Τα πρώτα πλάνα που κυκλοφόρησαν, παρουσιάζουν ανήσυχους γονείς να βρίσκονται έξω από το σχολείο και να ζητούν να ενημερωθούν για την κατάσταση των παιδιών τους. Το σχολείο εκκενώθηκε μετά το περιστατικό, λίγο μετά τις 9 το πρωί (τοπική ώρα).

Στο σχολείο έφτασε κι ο δήμαρχος της πόλης Τορεόν, που ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ τόνισε πως ο ανήλικος δράστης εισήλθε στο σχολείο με δυο όπλα. Επιπλέον, ανέφερε πως το παιδί ζούσε με τη γιαγιά του, ενώ οι γονείς του αναζητούνται.