ΔΙΕΘΝΗ

Ραδιενεργή βόμβα ήθελαν να φτιάξουν οι τρομοκράτες των Βρυξελλών

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που ώρα με την ώρα έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας αναφορικά με τη δράση και τα σχέδια των βομβιστών που «βύθισαν» στον θάνατο και τον τρόμο τις Βρυξέλλες αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.

 

 

 

 

Χθες το πρωί η βελγική ενημερωτική ιστοσελίδα DH αποκάλυψε πως τα πραγματικά σχέδια των τρομοκρατών ήταν να χτυπήσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Βελγίου, αφού κατά τις έρευνες των αρχών προέκυψε ότι τα αδέρφια Ελ-Μπακραουί κατέγραφαν τις κινήσεις του διευθυντή των πυρηνικών σταθμών! Ωστόσο, αναγκάστηκαν να δράσουν πιο γρήγορα γιατί είχαν αντιληφθεί ότι έχουν περικυκλωθεί από την αστυνομία μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ. 

Σήμερα, όμως, διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι βομβιστές σχεδίαζαν να κατασκευάσουν μια ραδιενεργή βόμβα με υλικό από τον σταθμό, ο οποίος βρίσκεται σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στα σύνορα του Βελγίου με τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρομοκράτες ήθελαν να απαγάγουν τον διευθυντή του εργοστασίου, με σκοπό να τον αναγκάσουν να τους βάλει μέσα στις εγκαταστάσεις. Ωστόσο, αν δεν κατάφερναν να διασφαλίσουν την είσοδό τους, τότε με κάποιο τρόπο, θα προσπαθούσαν να κλέψουν ραδιενεργό υλικό για να κατασκευάσουν τη δική τους, «βρώμικη βόμβα».

Μακελειό όπως του Παρισιού σχεδίαζε ο Αμπντεσλάμ

Χωρίς να αναφέρει τις πηγές της, η βελγική τηλεόραση ανέφερε ότι οι βελγικές αρχές πιστεύουν ότι ο Αμπντεσλάμ και δύο συνεργοί του –ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη μαζί του την περασμένη Παρασκευή– σχεδίαζαν να επιτεθούν με τουφέκια και αυτόματα όπλα προκειμένου να προκαλέσουν πολλά θύματα στις Βρυξέλλες. Την ίδια στιγμή, άλλοι τζιχαντιστές θα πραγματοποιούσαν επιθέσεις αυτοκτονίας.

«Οι τρομοκράτες σχεδίαζαν το ίδιο σενάριο με του Παρισιού μόνο που εν μέρει απέτυχε» μετέδωσε το κανάλι, δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις στο μετρό και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 31 άνθρωποι.

Ύποπτοι 11 εργαζόμενοι του πυρηνικού εργοστασίου Τιχάνζ

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό από τη βελγική εφημερίδα La Derniere Heure, οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να χτυπήσουν τα πυρηνικά εργοστάσια του Βελγίου. 

Συγκεκριμενα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο μικροσκόπιο των βελγικών Αρχών έχουν μπει 11 εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο της Τιχάνζ, το οποίο σχεδίαζαν να χτυπήσουν, αλλά αναγκάστηκαν να δράσουν πιο γρήγορα γιατί είχαν αντιληφθεί ότι έχουν περικυκλωθεί από την αστυνομία μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ. 

Μάλιστα εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι σε επτά εξ αυτών είχε απαγορευθεί η είσοδος στο εργοστάσιο αμέσως μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ ενώ άμεσως μετά το μακελειό στο αεροδρόμιο και το μετρό απαγορεύθηκε η είσοδος σε άλλους τέσσερις.

Κατά τις έρευνες των αρχών προέκυψε ότι τα αδέρφια Ιμπραήμ και Χαλίντ Ελ-Μπακραουί κατέγραφαν τις κινήσεις του διευθυντή των πυρηνικών σταθμών, καθώς σχεδίαζαν να επιτεθούν στα εργοστάσια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Derniere Heure ένα βίντεο ήταν αυτό που τους «πρόδωσε», και συγκεκριμένα νέο βίντεο διάρκειας 10 ωρών, το οποίο έχει πλάνα έξω από το σπίτι του επικεφαλής των πυρηνικών μετά τις επιθέσεις των Παρισίων. 

Μετά την κατάσχεση του βίντεο από τις βελγικές αρχές, οι Βέλγοι άρχισαν να πιστεύουν πως, τα πυρηνικά του Βελγίου ήταν ο πρωταρχικός στόχος των τζιχαντιστών γεγονός που τους οδήγησε να αυξήσουν σημαντικά τα μέρα ασφαλείας. Στις 17 Φεβρουαρίου,140 στρατιώτες αναπτύχθηκαν γύρω από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας με το βελγικό δίκτυο να αναρωτιέται αν αυτά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγιναν αντιληπτά και οδήγησαν τους δύο τρομοκράτες σε αλλαγή σχεδίων. 

Δεν θα πρέπει να θεωρείται τυχαίο άλλωστε ότι αμέσως μετά το χτύπημα εκκενώθηκε το εργοστάσιο της Τιχάνζ, και σε αυτό παρέμεινε μόνο το άκρως απαραίτητο προσωπικό.