ΔΙΕΘΝΗ

Ράγισε παράθυρο σε Βοeing 737 στην Κίνα – Έκανε βουτιά 18.300 πόδια

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε πτήση της κινεζικής εταιρείας Ruili Airlines αεροσκάφους Boeing 737 με 178 επιβάτες στην Κίνα, όταν το παράθυρο του κόκπιτ ράγισε με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να κάνει βουτιά 18.300 ποδιών μέσα στο σύντομο διάστημα έξι λεπτών.

Το αεροσκάφος που ξεκίνησε από το Σιάν με προορισμό την Κουμίνγκ υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Chongqing Jiangbei στη νοτιοδυτική Κίνα, καθώς το ηλεκτρικά θερμαινόμενο παράθυρο του πιλοτηρίου άρχισε να πετά σπίθες και στη συνέχεια ράγισε.

Ο κυβερνήτης της πτήσης 6558 της κινεζικής Ruili Airlines ανέφερε το πρόβλημα μόλις μισή ώρα μετά την απογείωση. Σε εικόνες που πιστεύεται ότι είναι από το κόκπιτ του αεροσκάφους διακρίνονται μεγάλες ρωγμές στην αριστερή γωνία του παραθύρου.

Εν τέλει το Boeing προσγειώθηκε στις 11:35 τοπική ώρα αφού προηγουμένως κατέβηκε 18.300 πόδια (5.578 μ.) μέσα σε μόλις έξι λεπτά με αποτέλεσμα να γεμίσει ο διάδρομος με αντικείμενα των επιβατών και κουτιά με τρόφιμα.

Ευτυχώς όλοι οι επιβάτες είναι σώοι και συνέχισαν το ταξίδι με άλλο αεροσκάφος, ενώ διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του προβλήματος στο παράθυρο του Boeing.