ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Προσωρινοί περιορισμοί στις εξαγωγές καυσίμων

Η Ρωσία εισήγαγε προσωρινούς περιορισμούς στις εξαγωγές βενζίνης και ντίζελ, προκειμένου να σταθεροποιήσει την εγχώρια αγορά, ανακοίνωσε σήμερα 21/9 η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση δεν διευκρίνισε πώς θα λειτουργήσουν οι περιορισμοί. Το υπουργείο Ενέργειας, σε ξεχωριστή του δήλωση, αναφέρει ότι με τους περιορισμούς θα αποτρέψουν τις μη εξουσιοδοτημένες «γκρίζες» εξαγωγές καυσίμων κίνησης.

Η Ρωσία τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει ελλείψεις σε βενζίνη και ντίζελ και οι τιμές χονδρικής πώλησης καυσίμων αυξήθηκαν λόγω της αύξησης των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου και της αποδυνάμωσης του ρουβλίου.

Η Ρωσία εφαρμόζει μια μακρόχρονη πολιτική περιορισμού των λιανικών τιμών των καυσίμων, προσπαθώντας να τις περιορίσει σύμφωνα με τον επίσημο πληθωρισμό.

«Οι προσωρινοί περιορισμοί θα βοηθήσουν στον κορεσμό της αγοράς καυσίμων, η οποία με τη σειρά της θα μειώσει τις τιμές για τους καταναλωτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

«Προηγουμένως, για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην αγορά καυσίμων, η κυβέρνηση αύξησε τις υποχρεωτικές ποσότητες προμήθειας βενζίνης και ντίζελ κίνησης στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Επίσης καθημερινά γίνεται παρακολούθηση των αγορών καυσίμων για τις ανάγκες των αγροτικών παραγωγών με άμεση προσαρμογή των ποσοτήτων».