ΔΙΕΘΝΗ

Σχολεία, δρόμοι και… κτηνίατροι από την Τουρκία στην Συρία (ΦΩΤΟ)

Οι Τούρκοι διαφημίζονται ως απελευθερωτές που γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό στην ζώνη που έχουν καταλάβει στην Συρία. Με μπαράζ αναρτήσεων τους δείχνουν πως η Τουρκία ανοικοδομεί την περιοχή.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

«Ένας αδελφός μας από την Συρία ήταν ευγνώμων για τα οδικά έργα, ο Θεός να ευλογεί τους Τούρκους, λέει».Με αυτό τον τρόπο οι Τούρκοι παρουσιάζουν την κατασκευή δρόμου από το Μηχανικό στην Συρία. Έναν δρόμο που όπως λένε φτιάχνει ο στρατός τώρα και οι κάτοικοι τον περίμεναν για πέντε χρόνια.

 

Ο στρατός της Τουρκίας προβάλει ως ο «φύλακας – άγγελος» της περιοχής και δεν δείχνουν να είναι προσωρινοί κάτοικοι στην ζώνη ασφαλείας. Αντίθετα δείχνουν πως θέλουν να κερδίσουν την αποδοχή και την μακροχρόνια παραμονή τους στην περιοχή. Για αυτό και κάνουν τα πάντα. Από την παροχή κτηνιατρικής βοήθειας σε σκύλους που έχουν τραυματιστεί στην ζώνη ασφαλείας μέχρι το χτίσιμο σχολείων.

 

 

Ο στρατός της Τουρκίας προβάλλεται διαρκώς με κάθε ευκαιρία με στόχο να πειστούν οι ντόπιοι πως η ζωή με την Τουρκία ή και υπό την Τουρκία θα είναι καλύτερη.

Άλλωστε με τους Τούρκους στην Συρία όπως λένε οι Τούρκοι (και η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί απαθής) η ζωή επιστρέφει στην κανονικότητα…