ΔΙΕΘΝΗ

Σε 253 τα κρούσματα από τον κορωνοϊό στη Ρωσία

Ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κορονοϊό στην Ρωσία έφθασε τα 253 άτομα το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Σε εννέα περιφέρειες της χώρας καταγράφηκαν 54 νέα κρούσματα, ενώ έως αυτή την στιγμή έχουν αναρρώσει και πάρει εξιτήριο 12 άτομα, ανακοίνωσε το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Από το 54 νέα κρούσματα τα 33 καταγράφηκαν στην Μόσχα, όπου υπάρχουν συνολικά 131 κρούσματα. Έξι νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Γιακουτία, τέσσερα κρούσματα καταγράφηκαν στην Αγία Πετρούπολη και τέσσερα στην περιοχή της Σαμάρας, δύο στην περιοχή Κίροφ και δύο στην περιοχή Νοβοσιμπίρσκ και από ένα κρούσμα στις περιοχές της Μόσχας, Ουλιάνοφσκ και Τιουμέν.

Επίσης το τελευταίο εικοσιτετράωρο πήραν εξιτήριο αφού ανάρρωσαν επτά άτομα: τέσσερα στην Μόσχα και τρία στην περιοχή Λιπέτσκ. Καθ’ όλη την περίοδο έχουν πάρει εξιτήριο 12 άτομα, εκ των οποίων εννέα Ρώσοι πολίτες, δύο Κινέζοι πολίτες, και ένας Ιταλός πολίτης. Νωρίτερα είχαν πάρει εξιτήριο τρεις Ρώσοι πολίτες από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess.

Το Κέντρο επιχειρήσεων επεσήμανε ότι η πλειοψηφία των ασθενών με κορονοϊό στην Μόσχα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι άτομα που έφθασαν στην ρωσική πρωτεύουσα από χώρες της Ευρώπης, ενώ μεταξύ των κρουσμάτων είναι και δυο ανήλικοι.

«Μεταξύ των ασθενών είναι δύο ανήλικοι. Ο ένας αφότου αφίχθη από το εξωτερικό δεν πήγε στο σχολείο, ο δεύτερος πήγαινε στο σχολείο από τις 12 Μαρτίου, και αυτή την στιγμή το σχολείο έχει κλείσει και βρίσκεται σε καραντίνα» αναφέρει το Κέντρο επιχειρήσεων στην ανακοίνωσή του.